Hot stone massage

Tijdens een hot stone massage wordt het lichaam gemasseerd doormiddel van een set gladde, platte, verwarmde stenen. Deze worden op specifieke plaatsen op het lichaam geplaatst. Door middel van warmte en beweging wordt deze massage toegepast. Vandaar dat dit soort massage dieper in werkt op het spierweefsel. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam. 

Onder andere zorgt het er ook voor dat afvalstoffen in het lichaam worden afgevoerd. Organen worden gestimuleerd en het lichaam in balans wordt gebracht. Eerst wordt het lichaam met handen gemasseerd en daarna met warme stenen. Wanneer de stenen voldoende zijn  opgewarmd worden deze op het lichaam geplaatst. Bijvoorbeeld op handen en rug. Andere stenen worden door de masseur in de hand genomen en gebruikt om spieren te bewerken.

 

Wellness Compleet Almelo

Hot stone massage

Wat houdt de hot stone massage in?

Een hot stone massage is een massagevorm waarbij we gebruik maken van verwarmde stenen. De stenen die bij deze massage worden gebruikt zijn basaltstenen. Basalt is een hard, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor het goed warmte kan vasthouden. Deze stenen worden in een waterbad tot ongeveer 45 graden warm gemaakt, voordat ze op het lichaam worden gelegd.

Tijdens de hot stone massage worden deze stenen op specifieke punten op uw lichaam geplaatst, zoals op de rug, in de handpalmen, tussen de tenen of op de borst en buik. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert de bloedsomloop en helpt om gespannen spieren los te maken. Daarnaast kunnen wij de stenen ook gebruiken voor bepaalde massagebewegingen uit te voeren, waardoor de combinatie van warmte en druk een unieke en zeer ontspannende ervaring biedt.

Wat zijn de voordelen van een hot stone massage?

Het ondergaan van een hot stone massage brengt diverse voordelen met zich mee, waarbij de diepe warmte van de stenen een centrale rol speelt. De warmte die van de stenen afkomt, dringt diep door in de spieren, wat resulteert in een intens gevoel van ontspanning en welzijn. Dit gevoel van warmte is niet alleen comfortabel maar helpt ook om gespannen spieren te verzachten en te ontspannen, waardoor pijn en ongemak vermindert. De combinatie van massage en warmte stimuleert bovendien de bloedsomloop, wat de zuurstoftoevoer naar de spieren verbetert en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. 

Daarnaast heeft de hot stone massage een positief effect op de geestelijke gezondheid. De ontspanning die het teweegbrengt, kan helpen stress en angstgevoelens te verminderen, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van kalmte en mentale helderheid. Voor veel mensen is het ook een moment van diepe persoonlijke bezinning, waarbij men even loskomt van de dagelijkse beslommeringen en de kans krijgt om mentaal tot rust te komen. 

Wellness Compleet Almelo - hot stone massage

Hot stone massage

Wellness Compleet Almelo

Wellness compleet Almelo is een dochterbedrijf en onderdeel van een jonge, bruisende praktijk voor fysiotherapie, Fysio Compleet Almelo. Bij ons kunt u terecht voor heerlijke, ontspannende massages, stevige intensieve sportmassages en alles daartussenin. Onze massages worden gegeven door geschoolde therapeuten met tal aan certificaten. 

Wellness Compleet Almelo streeft ernaar om u de perfecte combinatie van gezondheidszorg en ontspanning aan te bieden, nét dat beetje meer! 
Voor iedereen die geen behoefte heeft aan grote wellness centra, maar op zoek is naar kleinschaligheid, persoonlijk contact en de aandacht die u verdient. Hierdoor weet de therapeut precies uw klachten en past  onze therapeut de behandeling hier geheel op aan. Onze laagdrempelige praktijk ligt centraal gelegen in Almelo en beschikt over verschillende faciliteiten waar u gratis gebruik van kunt maken.